کاروان حج تمتع 24038 جهرم

این وبلاگ متعلق به کاروان ابا صالح المهدی (عج) حج تمتع 24038 ، به مدیریت حاج هادی بهمنی می باشد که سعی دارد مطالب مربوط به حج را در اختیار عاشقان سرزمین وحی قرار دهد.


.

پیام مهم نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت به حجاج ایرانی

هادی بهمنی   پنجشنبه, ۸ مرداد ۱۳۹۴، ۱۲:۲۰ ق.ظ         موافقین ۰    مخالفین ۰

پیام مهم نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت به حجاج ایرانی

شما سفیران و پیام آوران انقلابی بزرگ و شهیدانی سرفراز هستید، ملت‌های مسلمان دنیا چشم امید به ایران اسلامی دوخته‌اند و با زائران ایرانی به دید ویژه‌ای می‌نگرند و تمامی اعمال و رفتار ما را زیر نظر دارند از این رو کوشش کنید در این سفر زینت مکتب اهل بیت باشید و با شرکت در نمازهای جماعت حرمین شریفین و نیز اُنس با قرآن و دعا و رفتار کریمانه، عشق و محبت به اهل بیت عصمت و طهارت(علیهم السلام) را در دلها جاودان و پایدار نمایید.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی حج، همزمان با نزدیک شدن زمان اعزام زائران به حج تمتع، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعلی قاضی، نماینده ولی فقیه در امور حج وزیارت و سرپرست حجاج ایرانی در پیامی به زائران ایرانی اعلام کرد: همه عزیزان را به خشوع و ذکر و انابه، حضور در نمازهای جماعت، مهربانی با حاجیان و میهمانان خداوند، و پرهیز از وقت گذرانیهای بیهوده دعوت می‌کنم و از شما عزیزان می‌خواهم تا فضای عطر انگیز این سفر روحانی را از انگیزه‌های دنیایی و مادی دور نمایید و دل‌های خود را به خالق متعال پیوند زنید.

متن کامل این پیام بدین شرح است:        


بسمه تعالی
هم اکنون که پس از سالها انتظار توفیق زیارت بیت الله الحرام و مرقد پیامبر اکرم – ص - ، فاطمه اطهر و ائمه بقیع – علیهم السلام - برای شما عزیزان فراهم گردیده و به میهمانی خداوند متعال فرا خوانده شده‌اید ، به عنوان کوچکترین خدمتگزار زائران بیت الله الحرام توجه شما را به چند نکته مهم جلب می‌کنم :

1- حج رکنی از ارکان اسلام و یکی از جامع‌ترین عبادات است ، خداوند متعال برکات و منافع فراوانی را در حج قرار داده که به عنوان نمونه می‌توان به آمرزش گناه ، استجابت دعا و دستیابی به بهشت اشاره کرد ، این منافع و برکات را کسانی دریافت خواهند نمود که با اخلاص در این راه قدم نهاده و بر غفلت‌های گذشته زندگی خویش خط بطلان کشیده ، زمینه را برای دستیابی به تقوا فراهم سازند و با تمامی وجود در جهت تحقق ارزشهای دینی و اخلاقی تلاش نمایند .

2- سفر حج ، عبادت عمر لقب گرفته و معمولاً بیش از یکبار برای عموم مردم این فرصت فراهم نمی‌شود ، روزها و شب‌های این سفر به سرعت می‌گذرند و آنان که زمینه بهره‌وری از این روزها و شب ها را برای خویش فراهم نکرده باشند فرصت‌ها را از دست داده و در پایان جز حسرت و پشیمانی نصیب دیگری نخواهند داشت ، از این رو تلاش کنید آمادگی‌ لازم را برای بهره برداری هر چه بیشتر از این سفر نورانی فراهم سازید .

3- مکه و مدینه مهبط وحی و جای جای آن محل نزول قرآن‌کریم است ، قرائت و فهم معانی این کتاب آسمانی در حرمین شریفین تأثیر شگرفی در روح و روان حج گزاران دارد ، لذا از اُنس با قرآن کریم و بهره‌گیری از مفاهیم بلند و برکات آن در طول سفر غفلت نورزید که ما هر چه داریم از برکات این کتاب نورانی و الهی است .

4- اخلاق اسلامی یکی از ویژگی‌های میهمانان خداوند است ، در این سفر جمعی با همسفران خود به رفق و مدارا و اخوت اسلامی رفتار نمایید و در برخوردها و رفت و آمدها صبور و بردبار باشید و با همه کریمانه رفتار نمایید تا شیرینی سفر برای همیشه در کام شما باقی بماند .

5- زائران عزیز ، شما سفیران و پیام آوران انقلابی بزرگ و شهیدانی سرفراز هستید ، ملت‌های مسلمان دنیا چشم امید به ایران اسلامی دوخته‌اند و با زائران ایرانی به دید ویژه‌ای می‌نگرند و تمامی اعمال و رفتار ما را زیر نظر دارند از این رو به مصداق کلام نورانی امام صادق - ع- که فرمودند : کُونُوا‌ لَنا زَیْناً وَلاتَکُونُوا عَلَیْنا شَیْناً.

کوشش کنید در این سفر زینت مکتب اهل بیت باشید و با شرکت در نمازهای جماعت حرمین شریفین و نیز اُنس با قرآن و دعا و رفتار کریمانه ، عشق و محبت به اهل بیت عصمتو طهارت - علیهم السلام - را در دلها جاودان و پایدار نمایید .

6- اعمال و مناسک حج هر چند سخت و طاقت فرسا نیست لیکن نیازمند دقت و توجه جدی است از این رو در تمامی جلسات و برنامه‌های آموزشی حضور یافته ، دانش و آگاهی‌های علمی خویش را افزایش دهید تا بتوانید از این سرزمین‌ نورانی که یاد آور خاطرات و تاریخ صدر اسلام است درس‌های عملی و راه و رسم زندگی نو و جدید را از مکتب خداوند و رسول گرامی اسلام(ص) و ائمه اهل بیت - علیهم السلام - بیاموزید و در بازگشت به ایران اسلامی آن آموزه‌ها را به خانواده و نزدیکان خود منتقل نمایید .
7- زحمت و مشقت لازمه هر سفر خصوصاً این سفر مقدس و نورانی است ، میلیونها انساندر زمان‌ و مکانی‌خاص برای انجام‌فریضه‌حج‌ گردهم می‌آیند ، لذا در طول سفر صبور بوده، به‌مقابله‌بامشکلات برخیزید و نهایت همکاری را با خادمان خود در بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت که با تمام توان در خدمت شما زائران عزیز هستند داشته باشید.

8- از آنجا که برکات و فوائد این سفر معنوی فراوان است لذا شیطان نیز در کمین ضیوف الرحمان می‌نشیند تا آنها را از فیوضات بزرگ حج محروم کند ، بازارگردی بی‌هدف و توجه بیش از اندازه به خرید سوغات و غفلت از بهره‌گیری معنوی زمینه‌ساز موفقیت شیطان است، از این رو سعی کنید از هدر دادن فرصت‌ها، هزینه‌های زائد و نیز تشریفات پس از سفر کاسته ، مبالغی از آن را برای احداث مدارس ، رسیدگی به‌ امور ایتام و بینوایان و کمک به محرومان مصرف نمایید تا خداوند طبق وعده‌ای که در قرآن داده است پاداش مضاعف به شما عنایت فرماید .

9- بانوان بزرگوار و شیرزنان وفادار به اسلام و انقلاب توجه داشته باشند که شعاع نورانی انقلاب اسلامی هم اکنون نقاط مختلف جهان را تحت تأثیر خود قرار داده و خیل عظیمی از حاجیان ، مکتب اهل بیت – علیهم السلام - و جلوه‌های انقلاب اسلامی را در عمل و رفتار زائران ایرانی جستجو می‌کنند ، از این رو به تمامی خواهران اکیداً توصیه می‌کنم در طول این سفر ، حجاب و پوشش اسلامی خود را کاملاً مراعات و با اخلاق و رفتار و منش خویش ، الگوی بانوان جهان باشید .

10- زائران عزیز و گرامی ، شرایط حج سالجاری ، بسیار حساس و مهم است ، موج افراط‌گری و خشونت ، بسیاری از کشورها را فرا گرفته ، و فتنه‌ها همچون پاره‌های شب تاریک به مسلمانان هجوم آورده‌اند، آمریکا و اسرائیل و اذناب آنان با اختلاف افکنی و تشدید اختلافات فرقه ای و مذهبی و با راه اندازی جنگ و کشتار همچنان به جنایات خود ادامه می دهند و از مسلمانان و ملت های مظلوم قربانی می گیرند ، از این رو لازم است بیش از گذشته به رهنمودهای حضرت امام خمینی-‌ قدس سره - و مقام معظم رهبری – دام ظله – توجه نموده، با بکار بستن آنها از گسترش دامنه اختلاف و تفرقه جلوگیری‌ بعمل آورید.

اینجانب اکیداً توصیه می‌کنم با رعایت شعار حج سالجاری یعنی ( حج ، معنویت ، بصیرت و همدلی اسلامی ) مراقب توطئه‌های دشمنان باشید و حج را به کانون‌ معنویت ، بیداری و وحدت امت اسلامی تبدیل و از هرگونه گفتار و رفتار تفرقه آمیز به شدت پرهیز نمایید .

11- همه عزیزان را به خشوع و ذکر و انابه ، حضور در نمازهای جماعت ، مهربانی با حاجیان و میهمانان خداوند ، و پرهیز از وقت گذرانیهای بیهوده دعوت می کنم و از شما عزیزان می‌خواهم تا فضای عطر انگیز این سفر روحانی را از انگیزه های دنیایی و مادی دور نمایید و دل‌های خود را به خالق متعال پیوند زنید .

12- زائران عزیز ، جان جانان امید محرومان و مستضعفان ، امام از نظر غایب ،حضرت ولی عصر – ارواحنا لتراب مقدمه الفداء - همه ساله در مراسم حج حضور دارند و در عرفات با عزیز فاطمه همنشین خواهید شد ، لذارفتار و اعمال خود را بگونه‌ای تنظیم نمائید که موجب خشنودی و رضایت آن حضرت گردد و در اماکن و زمان‌های خاص برای ظهور موفور السرور آن محبوب دل‌ها دعا نموده ، زمینه ساز ظهور منجی آخرالزمان باشید .

از خداوند متعال حجی مقبول و سعیی مشکور و دعاهائی مستجاب شده برای شما عزیزان مسئلت دارم.
نماینده ولی فقیه در امورحجّ و زیارت و سرپرست حجّاج ایرانی

نظرات (۲)

احمد رضا کاظمی فر
۱۱ مرداد ۹۴ ، ۲۰:۰۰
امام سجاد(ع) به شبلی فرمودند: آیا هنگامی که سر می تراشیدی به این نیت بودی که از تمام پلیدیها و آفات روحی پاک گشته و از تبعات سوء ظلم و تعدی به آدمیان و یا تضعیف حقوق آنان تطهیر شده و همچون روز ولادت از مادر عاری از گناهان گردیده ای؟ شبلی عرض کرد: خیر!

امام زین العابدین(ع) در بازگشت از سفر حج به شبلی فرمودند: حج به جا آورده ای شبلی؟ شبلی عرض کرد، بله یابن رسول الله(ص). امام(ع) فرمودند: آیا در میقات فرود آمدی، جامه های دوخته از تن کنده ای و غسل نمودی؟ شبلی عرض کرد: بله! امام فرمودند: آیا در آن موقع نیت آن داشتی که لباس گناه از تن خود خلع کرده و جامه طاعت می پوشی؟ شبلی عرض کرد: خیر! امام (ع) فرمودند: آیا به هنگام برهنه شدن از لباس دوخته ات توجه به این معنی داشتی که از ریا و نفاق و ورود در کارهای شبهه ناک دور شده و بر کنار می گردی؟شبلی عرض کرد: خیر! امام(ع) فرمودند: بنابراین نه در میقات فرود آمده ای و نه از لباس دوخته مجرد گشته ای و نه غسل نموده ای!

سپس امام(ع) فرمودند: آیا خود را از کثافات بدن تنظیف نمودی و موهای زائد را از بدن زدودی؟ آنگاه لباس احرام پوشیده و پیمان حج بستی؟ شبلی عرض کرد: آری! امام فرمودند: آیا همزمان با تنظیف بدن این چنین نیت کردی که با داروی توبه خالص کثافات گناه را از قلب و جانت بزدائی؟ شبلی عرض کرد: خیر! امام(ع) فرمودند: آیا موقع محرم شدن متوجه این معنی بودی که تمام آنچه را که خداوند حرام کرده بر خود تحریم نمایی و دیگر هرگز پیرامون آن نگردی؟ شبلی عرض کرد: خیر! امام(ع) فرمودند: آیا به هنگام عقد الحج و بستن پیمان حج بر این نیت بودی که هرگونه عهد و قرار داد با غیرخدا را (که برخلاف رضای خداست) منحل کرده و زیر پا نهادی و تنها با خدا عقد عبودیت و بندگی بستی؟ شبلی عرض کرد: خیر! امام (ع) فرمودند: پس با نداشتن چنین قصدی در حقیقت نه تنظیف نموده ای و نه مُحرم شده و نه پیمان حج بسته ای!

آنگاه امام(ع) فرمودند: آیا وارد میقات شدی و دو رکعت نماز احرام خواندی و لبیک گفتی؟ شبلی عرض کرد: بله! امام(ع) فرمودند: در موقع ورود به میقات آیا نیتت این بود که به قصد زیارت داخل میقات می شوی؟ شبلی عرض کرد: خیر! امام(ع) فرمودند: آیا دو رکعت نماز که می خواندی در نیت داشتی که به سبب بهترین اعمال و بزرگترین حسنات بندگان خدا که نماز است به خدا نزدیک می شوی؟ شبلی عرض کرد: خیر! امام (ع) فرمودند: آیا به هنگام گفتن لبیک این نیت در تو بود که براساس تعهد به طاعت در تمام موارد اطاعت و سکوت و خودداری از هرگونه معصیت ـ با خدا سخن بگویی و پیمان عبودیت همه جانبه با خداوند می بندی؟ شبلی عرض کرد: خیر! امام (ع) فرمودند: در این صورت نه داخل میقات شده ای و نه در حقیقت نماز خوانده ای و نه لبیک واقعی گفته ای!

سپس امام (ع) فرمودند: آیا به حرم داخل شدی و کعبه را دیدی و نماز خواندی؟ شبلی عرض کرد: بله! امام(ع) فرمودند: آیا داخل شدنت به حرم به این نیت بود که هرگونه غیبت و نسبت ناروایی که در غیاب مسلمانان در باره آنان روا میداشتی بعد از این بر خود حرام نموده و با ورودت به حرم امن خداوند نیت کردی که تمام ملت اسلام را بعد از این از شر فکر و زبانت ایمن گردانی؟ شبلی عرض کرد: خیر! امام(ع) فرمودند: آیا وقتی به مکه رسیدی در دل گذراندی که از این سفر جز خداوند مقصود و مطلوبی ندارم و چیزی جز رضایت حضرت حق تعالی را نمی خواهم؟ شبلی عرض کرد: خیر! امام (ع) فرمودند: پس در واقع نه داخل حرم خداوند شده ای و نه کعبه را دیده ای و نه نماز خوانده ای!

سپس امام (ع) فرمودند: آیا طواف بیت کردی و مس ارکان نمودی و در انجام این اعمال از خود سعی واقعی نشان دادی؟ شبلی عرض کرد: آری! امام (ع) فرمودند: آیا هنگام سعی و کوشش در انجام این اعمال از صمیم دل، نشان دهنده این حقیقت بودی که از شر مکاید شیطان و وساوس نفس امارة بالسوء گریخته و خود را در پناه خداوند افکنده ای و این فرار از ماسوی و پناهندگی به خداوند را حضرت علام الغیوب از تو شناخته و باور کرده بود؟ یعنی آیا تنها صورت نبود و واقعیت داشت؟ شبلی عرض کرد: خیر! امام(ع) فرمودند: پس طواف بیت نکرده ای و مس ارکان ننموده ای و سعی وافی از خود نشان نداده ای! سپس امام(ع) به شبلی فرمودند: آیا با حجرالاسود مصافحه نمودی و در مقام ابراهیم(ع) ایستادی و دو رکعت نماز به جا آوردی؟ شبلی عرض کرد: بله! در این موقع امام(ع) ناله ای کردند و فریادی کشیدند و فرمودند: اه.…اه.…کسی که با حجرالاسود مصافحه کند در حقیقت با خدای تعالی مصافحه کرده است! پس بنگر و نیکو توجه کن تا اجر کاری را که حرمت ان در پیشگاه خداوند بس عظیم است را ضایع نسازی و همچون مجرمین تبهکار از در طغیان و عصیان در نیایی و با مخالفت فرمان خداوند و نا پرهیزی از حرام ارزش مصافحه با خداوند را از دست ندهی و پیمان عبودیت حضرتش را دائم نشکنی!

سپس امام (ع) فرمودند: آیا موقع وقوف در مقام ابراهیم(ع) این نیت در تو بود که این توقف در مقام ـ محل ایستادن ابراهیم خلیل! آن بنده موحد و با اخلاص خدا ـ نشان دهنده تصمیم قاطع بر قیام به طاعت و فرمانبرداری در پیشگاه اقدس حق و پرهیز از تمام صحنه های عصیان و گناه است؟ شبلی عرض کرد: خیر! امام (ع) فرمود: آیا هنگام ادای نماز در مقام این نیت را داشتی که با همین نمازت نماز حضرت ابراهیم(ع) را به جای آورده ای و بینی شیطان را به خاک می مالی؟ شبلی عرض کرد: خیر! امام(ع) فرمودند: پس در واقع نه مصافحه با حجرالاسود نموده ای! و نه در مقام ابراهیم(ع) ایستاده ای و نه نماز در مقام بجا اورده ای!

در اینجا امام(ع) فرمودند: آیا بر سر چاه زمزم رفتی و از آب آن نوشیدی؟ شبلی عرض کرد: بله! امام(ع) فرمودند: آیا از اشراف بر آن چاه و آشامیدن از آب آن ـ که بر اثر اخلاص و توکل یک زن با ایمان در هزاران سال پیش از زمین جوشیده و تاکنون جاری است ـ این نیت و تصمیم در تو پیدا شد که باید اشراف بر طاعت حق و بندگی با اخلاص در صفحه قلبت تحقق یابد و از صحنه های گناه و معصیت چشم پوشیده و اعراض نمائی تا چشمه آب حیات از عمق وجودت بجوشد و شادابی همه جانبه ات ببخشد؟ شبلی عرض کرد: خیر! امام(ع) فرمودند: پس در عالم معنا و حقیقت، مشرف بر چاه زمزم نشده ای و از آب آن ننوشیده ای! یعنی آثار روحی و طهارت قلبی و تشفی از امراض باطنی که باید از نوشیدن آن آب عایدت گردد نمی گردد!

پس از آن امام(ع) فرمودند: آیا سعی بین صفا و مروه را انجام دادی بین آن دو کوه راه رفتی و رفت و آمد نموده ای؟ شبلی عرض کرد: بله! امام(ع) فرمودند: آیا نیتت این بود که بین خوف و رجا! و بیم و امید نسبت به قبولی اعمال خود در پیشگاه خداوند قرار گرفته ای و نمی دانی که مقبول یا مردود درگاهش خواهی شد؟ شبلی عرض کرد خیر! امام(ع) فرمودند: پس سعی و راه رفتن و رفت و آمد نمودن تو بین صفا و مروه خالی از معنا و عاری از حقیقت بوده است و گوئی که آن را انجام نداده ای!

امام(ع) فرمودند: آیا از مکه به قصد منا بیرون رفتی؟ شبلی عرض کرد ، آری! امام(ع) فرمودند : آیا از رفتنت به منا در این نیت بودی که مردم را از شر دست و فکر و زبانت در امان قرار دهی وهیچکس  را بعد از این با دست و زبانت نخواهی آزرد و درقلبت بد خواه کسی نخواهی بود؟ شبلی عرض کرد خیر! امام (ع) فرمودند: پس در واقع به منا نرفته ای و کار مؤثری انجام نداده ای!

سپس امام(ع) فرمودند: آیا وقوف در عرفات انجام دادی؟ بالای جبل الرحمه رفتی؟ وادی نمرة را شناختی و خداوند را خواندی؟ شبلی عرض کرد: بله! امام(ع) فرمودند: آیا با وقوف در موقف عرفه حق معرفت و شناسائی خداوند را به دست آوردی و پی به معارف و علوم الهی ـ به قدر ظرفیت و استعداد خود ـ بردی ودانستی که با تمام وجودت در قبضه ی قدرت خداوند هستی و او از تمام کارهای نیک و خطایت مطلع است؟ شبلی عرض کرد: خیر! امام (ع) فرمودند: آیا بر بالای کوه رحمت (جبل الرحمة) که در آمدی به خاطرت گذراندی که خداوند بر هر مرد و زن با ایمانی رحمت می آورد و هر مرد و زن با ایمانی را یاری می نماید؟ شبلی عرض کرد: خیر! امام(ع) فرمودند: نزد نمرة که ایستادی به این معنی پی بردی که تا خود تن به اوامر و نواهی خداوند ندهی و فرمانبردار نباشی امر به معروف و نهی از منکر کردن تو به دیگران دارای اثر و ثمری نخواهد بود؟شبلی عرض کرد: خیر! امام(ع) فرمودند: در آن موقع که نزد "علم" ایستادی متذکر این شدی که همین جا شاهد طاعات و عبادات تو می باشند و همراه فرشتگان نگهبان به امر پروردگار آسمان حافظ و نگهدار تو هستند؟ شبلی عرض کرد: خیر! امام (ع) فرمودند: با این توصیف تو واقف در عرفات نبوده ای و بالای کوه رحمت نرفته ای، نه کوه نمرة را شناخته ای و نه خداوند را آنچنانکه باید خوانده ای!

سپس امام (ع) فرمودند: آیا از بین علمین عبور نمودی و دو رکعت نماز پیش از عبور از آن خواندی و بر زمین مزدلفه راه رفتی و در آنجا سنگریزه ها را برچیدی و از مشعر الحرام گذر کردی؟ شبلی عرض کرد: بله! امام(ع) فرمودند: در آن دو رکعت نمازی که پیش از مرور از بین العلمین خواندی آیا متذکر این شدی که آن نماز (نمازی است که در شب دهم ذیحجه برای شکر و سپاس به درگاه خداوند خوانده می شود)موجب حل مشکلات و آسانی کارها می گردد؟ شبلی عرض کرد: خیر! امام(ع) فرمودند: آن موقعی که بین العلمین راه می رفتی و خوب مراقب بودی که به سمت یمین و یسار(راست و چپ)انحراف پیدا نکنی نیت کردی و تصمیم گرفتی که برای همیشه در مسیر دین حق ثابت قدم و مستقیم بمانی و قلب و زبان و اعضای تنت را در انحراف به یمین و یسار(راست و چپ) و افراط و تفریط نگهداری و منضبط و منظم سازی؟ شبلی عرض کرد: خیر! امام(ع) فرمود: هنگام راه رفتن بر زمین مزدلفه و بر چیدن سنگریزه ها به این نیت بودی که هر گونه بذر جهل و گناه را از زمین قلبت بر می چینی و در زمینه علم و عمل ثابت می مانی؟ شبلی عرض کرد: خیر! امام (ع) فرمودند: آن دم که عبورت بر مشعر الحرام افتاد آیا حالت ترس از خداوند را که شعار اهل تقوی است در دل نشاندی و همچون جامه زیرین بر قامت جان خود پوشاندی؟ شبلی عرض کرد: خیر! امام(ع) فرمودند: در این صورت نه از علمین عبور کرده ای و نه دو رکعت نماز شکر به جا آورده ای و نه بر زمین مزدلفه راه رفته ای و نه سنگریزه ها برچیده و نه از مشعر الحرام گذشته ای!

سپس فرمودند: آیا به منا رسیدی و رمی جمرات نمودی و سر تراشیدی و قربانی کشتی و در مسجد خیف نماز خواندی و بعد از آن به مکه برگشته و طواف افاضه به جا آوردی؟ شبلی عرض کرد: بله! امام(ع) فرمودند: هنگام رسیدن به منا و رمی جمرات این توجه را داشتی که باید به نتیجه کار و غایت اعمالت رسیده باشی و اینکه خداوند تمام حوائجت را برآورده و خواسته هایت را اعطا فرموده باشد؟ شبلی عرض کرد: خیر! امام(ع) فرمودند: آیا موقع رمی جمرات این نیت در تو بود که با این عمل دشمن خود ابلیس را کوبیده و با پایان دادن به حج نفیست تخلف فرمان شیطان نموده ای؟ شبلی عرض کرد: خیر! امام(ع) فرمودند: آیا هنگامی که سر می تراشیدی به این نیت بودی که از تمام پلیدیها و آفات روحی پاک گشته و از تبعات سوء ظلم و تعدی به آدمیان و یا تضعیف حقوق آنان تطهیر شده و همچون روز ولادت از مادر عاری از گناهان گردیده ای؟ شبلی عرض کرد: خیر! امام(ع) فرمودند: در نمازی که در مسجد خیف خواندی، به درک این حقیقت رسیدی که به جز از خداوند و گناهت!  از کسی نترسی و جز رحمت خداوند به چیزی امید وار نباشی؟ شبلی عرض کرد: خیر!

امام(ع) فرمودند: آیا موقع ذبح قربانی نیتت این بود که با تمسک به حقیقت پرهیز و ورع حنجره طمع را بریدی و از سنت ابراهیم(ع) پیروی نمودی که با ذبح فرزند و میوه قلب خود سنت بندگی با اخلاص و تقرب به درگاه خداوند را برای آیندگان بعد از خویش پایه گذاری نمود و معنای واقعی توحید، رضا و تسلیم را به دنیا نشان داد؟ شبلی گفت: خیر! امام (ع) فرمود: آیا بعد از اینکه از منا به مکه مراجعت کرده ای و به طواف بیت پرداختی متذکر این معنی بودی که  اکنون با بهره کافی از رحمت خداوند به محیط اطاعت و بندگی وارد شدی و دست بر دامن حب خداوند زده ای، وظائف واجب بندگی را به پایان رسانده و در مقام قرب خداوند منزل گرفته ای؟ شبلی عرض کرد: خیر! در این موقع امام زین العابدین علیه السلام فرمودند: پس بنابراین تو نه به منا رفته ای و نه رمی جمرات نموده ای، نه سر تراشیده ای و نه قربانی کشته ای… نه نماز در مسجد خیف خوانده ای و نه طواف بیت انجام داده ای! و بالاخره به مقام قرب خداوند نرسیده ای .. بر گرد؛ چه آنکه تو حج بجا نیاورده ای!

احمد رضا کاظمی فر
۱۰ مرداد ۹۴ ، ۱۹:۵۳
توقیع امام عصر علیه السلام به شیخ مفید:
انا غیر مهملین لمراعاتکم ، و لا ناسین لذکرکم ، و لو لا ذلک لنزل بکم اللاواه, واصطلمکـم الاعداء . فـاتقـوا الله جل جلاله وظاهـرونـا.
ما در رعایت حال شما کوتاهى نمى کنیم و یاد شما را از خاطر نبرده ایم,که اگر جز ایـن بود گرفتاریها به شما روى مى آورد و دشمنان, شما را ریشه کـن مى کردند. از خدا بترسید و ماراپشتیبانى کنید.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی